Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2023-12-22

Samplock med Qpick ger ditt lager superkrafter

Välkommen till Qsys Logistikskola! Här får du varje månad råd och tips om hur ditt företag optimerar logistiken och belönas med effektiva flöden & bättre ekonomi & hållbar arbetsmiljö. Ämnet denna gång är: Struktur för ett effektivt orderflöde: Samplock - flera order åt gången.

–Som logistikkonsult på Qsys har jag stort fokus på att utveckla logistiklösningar som ökar våra kunders konkurrenskraft. Det finns alltid många processer och metoder som går att förfina och optimera, säger Adam Karlsson.

–När jag och mina kollegor är ute hos företag får vi ofta höra att plockeffektiviteten på deras lager borde kunna trimmas upp. Man tycker också att transportsträckan för varje plock borde gå att effektivisera.

Uppgradera lagret med Qpick

–Ett normalt arbetsflöde är att plocka en plocklista i taget vilket benämns som singelplock. Men det finns en bättre metod: Samplock! En klok investering är att uppgradera ditt lager genom att använda Qsys egenutvecklade digitala plocksystem Qpick. Med Qpick, i en smidig integration med företagets affärssystem, kan lagerhanteringen få superkrafter tack vare alla smarta och användarvänliga funktioner.

–Med Qpick kan du hämta in flera plocklistor och köra samman dem till en enda som grund för ett samplock. Medarbetarna på lagret plockar alltså från flera plocklistor samtidigt i en resursoptimerad transport genom lagret.

–Samplock bidrar direkt till en effektivare lagerhantering. Genom att samplocka flera plocklistor förkortar man inte bara tiden mellan varje plock. Man effektiviserar också den totala transportsträckan. Något som minskar stressen på lagret.

Lätt att matcha rätt plocklista

–Qpick gör det möjligt att skriva ut etiketter för varje enskild plocklista. Det blir på sätt enklare för lagerpersonalen att veta vilka artiklar som hör till vilken plocklista.

–När lagerpersonalen ska färdigställa sina plocklistor är det lätt att få en överblick över de artiklarna som har plockats. Varje plocklista har en enskild etikett som innehåller den information som lagerpersonalen behöver.

Ökad arbetsglädje

–En annan stor fördel med Qpick är att informationen till lagerarbetaren är nedskalad. Bara den information som behövs i varje givet ögonblick visas på displayen. Det handlar om vilken artikel som ligger var och hur många som ska plockas. Det blir lätt att göra rätt, vilket ökar både arbetsglädje och yrkesstolthet.

Mitt bästa råd: Börja använda Qpicks alla möjligheter i ditt lager

–Om du redan är kund hos Qsys vet du säkert vilka möjligheter som samplock på lagret ger. Hör av dig till din kontaktperson om du vill ha hjälp med att dra full nytta av denna effektiviserande funktion. Är du inte är kund idag och har snubblat in i vårt nyhetsbrev eftersom du söker efter vägar att förbättra lager och logistik? Grattis, du har hittat rätt. Kontakta Qsys och få mer information om vårt digitala lagerhanteringssystem Qpick och fördelarna med samplock. Qpick är utvecklat i nära samarbete med de som gör jobbet på lagret – det är ju på lagret som de verkliga experterna finns!

Har du frågor om samplock och Qpick?

–Läs gärna mer om hur Qpick fungerar på vår hemsida och tveka inte att ringa mig eller mina kollegor om du vill få fördjupad information.

Kontakta gärna mig!

Adam Karlsson, Logistikkonsult

+46 (0)36-440 15 04

adam.karlsson@qsys.se

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram