Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2024-04-03

Qpick gör det enkelt att göra rätt på lagret!

Qpick:

  • Utvecklat i nära samarbete med de som gör jobbet bland hyllorna
  • Ökar effektiviteten från det att dörren till lagret öppnas fram tills att produkterna ligger klara för transport på lastkajen.
  • Utbildning och support ingår alltid i paketet.
  • Allt levereras till fastpris

Det är inte konstigt att Qsys egenutvecklade digitala lagerhanteringssystem Qpick väljs av allt fler företag som vill optimera lager och logistik och få ökad lönsamhet på köpet.


Ett av målen med Qpick är att det ska vara enkelt att göra rätt på lagret. Men finns det andra fördelar? Och hur går det till när ditt företag ska komma igång med Qpick? Vi bjöd in Qsys produktägare Boris Gasic och vd Sebastian Wollter till ett samtal.

Vilka är de fyra största fördelarna med Qpick?

Systemet är utvecklat i samarbete med de som gör jobbet på lagret. Det är enkelt och intuitivt att använda vilket skapar både arbetsglädje och bättre effektivitet i jobbet. Lätt att göra rätt helt enkelt. Det är till en stor fördel när man tar in extrapersonal vid exempelvis semestertider eller säsongstoppar. Den nya personalen behöver då endast en kort introduktion innan de är igång och kan arbeta i Qpick.
Det effektiva systemstödet gör att man kan plocka flera order samtidigt, vilket minskar stressen och effektiviserar plockflödet.
I Qpick är informationen till lagerarbetaren nerskalad och endast den information som behövs i varje givet ögonblick visas på displayen.
Qpick är en enkel men flexibel lösning för hela lagret. Med Qpick erbjuder vi hårdvara, mjukvara, standardiserad integration med befintligt affärssystem, wifi-lösning, konsultation om lagerlayout, utbildning och support, allt i ett komplett paket.

För vilka typer av företag passar Qpick?

Alla företag som har ett lager som behöver effektiviseras med ett modernt digitalt lagerhanteringssystem som vi ständigt utvecklar i dialog med lagerarbetare och företagsledning.

Jobbar Qpick lika bra ihop med alla affärssystem?

Qpick är designat för att kunna integreras smidigt med valfritt system. Vi tar också fram och erbjuder våra kunder standardiserade Plug-in integrationer till olika affärssystem tillsammans med våra partners.

Berätta mera om den nytta som Qpick levererar?

Med Qpick i lagret vet lagerarbetarna att varje artikel ligger på rätt ställe. Man leds med självklar enkelhet genom arbetet med digitala plocklistor och plockslingor som alltid är uppdaterade. Det ger trygghet och en ökad arbetsglädje.
Förutsatt att masterdata är korrekt bidrar Qpick till ett störningsfritt flöde från inleverans, orderhantering till lagerplock och frakthantering vid utleverans.
För företagsledningen ger Qpick nyttan att lagret fungerar effektivt i alla lägen. Lager och logistik i toppform bidrar till ökad lönsamhet och konkurrenskraft.

Hur går det till steg-för-steg när Qpick sätts i arbete i ett företag?

Qpick är ett system som levereras till fast pris vilket ger våra kunder trygghet i sin investering. Implementationen av systemet med integration till ert affärssystem drivs i projektform med ett antal hållplatser på vägen fram tills dess att Qpick är helt integrerat och kan köras för fullt i er verksamhet:

Kundmöte med demo – Tillsammans med dig som kund och en av våra logistikkonsulter går vi igenom din lagerverksamhet och kartlägger vilken effekt man efterfrågar med Qpick.

Nulägesbeskrivning och riskanalys – Qsys identifierar förutsättningarna för att genomföra implementationsprojektet samt beskriver nuvarande status för lager och logistik i ditt företag.

Offert till fast pris – Priset bygger på antalet samtida användare, implementation, tester, produktutbildning och support.

Qpick går live integrerat med ert affärssystem – tester, utbildning, justeringar och support. För att säkerställa att du som kund känner dig trygg i det nya systemet finns Qsys alltid på plats hos dig när vi går live. Tillsammans med dig testar vi systemflöden och gör justeringar och innan vi går live ser vi alltid till att du och din personal fått rätt utbildning i Qpick.

Qpick börjar göra nytta direkt och blir snabbt en uppskattad ”ny medarbetare” i teamet.

Till sist Boris och Sebastian, vilken är er bästa oneliner för att beskriva Qpick?

Qpick ger er en digital plocklista i ett modernt, intuitivt och flexibelt system!
Med Qpick börjar resan mot ett effektivare lager!

Kontakta gärna oss

Boris Gasic
boris.gasic@qsys.se
Sebastian Wollter
sebastian.wollter@qsys.se

Relaterade artiklar

Logistikskolan 1 – Koll på masterdata är nyckeln till företagets framgång
Logistikskolan 2 – Korrekta masterdata ger rätt tryck i dina informationsflöden
Besök Qsys på Logistik & Transport 8-9 november

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram