Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2023-01-11

”Tillsammans med våra partners har vi ett starkt erbjudande”

Hej Marcus Wigren, nyanställd partneransvarig på Qsys, är du taggad inför uppgiften?

Jag är rejält taggad! Gänget på Qsys känner jag väl sedan vårt samarbete när vi för något år sedan tillsammans integrerade Qpick med Logtrade. Jag var då Partner Manager på Logtrade som stod för fraktmodulens molntjänst. Jag blev direkt imponerad av de höga ambitionerna på Qsys. När vd Sebastian Wollter erbjöd mig jobbet som partneransvarig var jag inte svårövertalad. Här har jag hamnat rätt med min erfarenhet, kompetens och stora nätverk.

Vilka blir dina arbetsuppgifter?

Qsys arbetar redan tillsammans med en rad duktiga affärssystemspartners. Mitt uppdrag är att fördjupa dessa kontakter och att samtidigt hitta nya samarbetspartners som kan leda till framgångsrika gemensamma affärer. Tillsammans kan vi uppvakta nya kunder och ge dem en kraftfull helhetslösning som omfattar hela processen från order till utleverans och frakt. Ett starkt erbjudande på logistikmarknaden!

Du är en ”gammal räv” i branschen, vilka är dina yrkeserfarenheter?

Jag har arbetat i över 20 år i IT-branschen i ett antal olika företag. Cirka 15 år av dessa med inriktning på transportadministration och logistik kopplat till affärssystem. Mina olika uppdrag har gett mig en bred förståelse för vad som krävs för att hela leveranskedjan inom logistiken ska flyta smidigt.

Vilken nytta kommer Qsys kunder och partners att ha av din kompetens?

Jag tror mig förstå vad våra partners kräver och efterfrågar eftersom jag själv har lång erfarenhet i rollen som partner. Jag ser till hela flödet och har koll på vilka data och vilket upplägg som behövs för att skapa maximal effekt med ett affärssystem i kundernas IT-miljöer. Jag har ett stort aktivt nätverk i branschen som kommer Qsys kunder och partners till nytta i många sammanhang.

Vilken är din största utmaning på nya jobbet?

Qsys tar ansvar för hela kundens lagerlogistik genom kombinationen av det digitala lagerhanteringssystemet Qpick inklusive praktiska tillbehör och erbjudandet från enkla till mer avancerade logistikuppdrag. Min största utmaning tror jag blir helheten på lagret och jag tänker då främst på hårdvara som jag inte har så mycket erfarenhet av sedan tidigare. Var ska scanners monteras bäst på en truck för att fungera mest effektivt? Det är stor skillnad på att sälja hårdvara och att leverera hårdvara till en kund. En annan utmaning är att bidra till att höja förståelsen för att effektivitet på lagret oftast är lättare att uppnå än motsvarande försäljning för att uppnå sina vinstmål.

Vem är och vad gör Marcus när han inte jobbar?

Jag bor med min familj i skånska Bjärred i ett äldre hus där det alltid finns saker att renovera och förnya. Senast blev det ett nytt golv och ett fint badrum. Det är skönt att varva kontorsjobb med att få arbete med händerna så länge tiden finns. Med barn som är 7, 15 och 18 år gamla innebär det en hel del fritidsaktiviteter. Själv älskar jag att spela golf och har numera 2 i handicap. Som ung försökte jag mig på en del proffstävlande men jag hade inte vad som krävs. Numera spelar jag bara med kompisar och det är ju också det roligaste sättet att spela golf på. Tyvärr har jag inte lyckats få vare sig barnen eller frun att fortsätta med golfen utan för dem är det andra aktiviteter såsom ridning, dans och träning som gäller. Jag får hoppas att jag är mer övertygande inom logistik på jobbet än hemma.

Kontakta gärna mig

Marcus Wigren
Partneransvarig
marcus.wigren@qsys.se

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram