Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2021-01-17

Snabbare sätt att kommunicera

Att digitalisering ger snabbhet är ju ingen nyhet, men visste du att mejl kan bytas ut till snabbare verktyg för kommunikation. De företag som väljer att skaffa ett nyare och snabbare verktyg gör det inte bara för att förbättra produktiviteten hos sin personal utan även för att få en mer motiverade personal.

Eftersom vi idag jobbar i större utsträckning mer utspritt i på olika platser samt även olika tider på dygnet, håller ju åtta till fem – arbetsdagen lösas upp. Vi ersätter den ”vanliga arbetsdagen” med att vara mer flexibla i vårt arbete samt är effektivare då vi jobba när vi kan och är som mest produktiva och inspirerade. Samtidigt behöver vi samarbeta och kommunicera mera.

I chatten Microsoft Teams som ingår i Microsoft Office 365 skickar man meddelande i realtid, vilket känns mer spontant än att mejla med sina kollegor. Förutom att du kan snabba upp kommunikationen med dina kollegor och kunder, så är alla filer, chattar mm sökbara. Med Microsoft Teams kan du även ha möte och ringa, så är behovet att ha ett möte under en konversation via chatten är det bara ringa upp eller skapa ett möte. I en av den senaste lanseringen tillkom funktionen att du kan höja en virtuell hand under ett möte för att låta folk veta att du vill säga något utan att avbryta konversationen. Detta är en av många smarta funktioner som Teams kan erbjuda.

Att släppa mejlen är svårt för många, men de upptäcker snabbt att de får större kontroll över dokument och över sin arbetsdag när de mejlar mindre. Att dela ett dokument gör att du behåller kontrollen över det, till skillnad från när du mejlar det och släpper kontrollen.

Kring Teams finns ett helt ekosystem. Det finns kopplingar till andra tjänster och funktioner. Du kan bland annat skapa presentation på affärs data snyggt för dina kollegor samt planera din dag. Att använda sig av smarta och effektiva verktyg som Microsoft Teams stärker de anställda och förbättra dess vardag.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram