Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2021-04-27

Smarta ProGlove ger fria händer på lagret

ProGlove har snabbt blivit lagerarbetarnas favorit. Samtidigt bidrar den smarta handsken med inbyggd scanner till snabbare plock med större precision. En nöjd användare är Qsys kund Plannja som gjort ett framtidshopp från pappersbaserad lagerhantering till digital med perfekta teamet Qpick och ProGlove.

Vad är ProGlove och hur fungerar produkten? Så här svarar Olle Bengtsson, Nordic Country manager på företaget:

– Vill man göra det enkelt kan man säga att ProGlove Scanning Solution är en trådlös streckkodsläsare stor som en tändsticksask som monterats på specialhandske för användningen inom bland annat lager och logistik. Under huven finns avancerad teknik som bygger på lång produktutveckling. Företaget startade i Tyskland 2014 av tre innovativa entreprenörer som utgick ifrån frågan: Hur kan vi underlätta det dagliga arbetet för människorna som jobbar på lagret?

Olle Bengtsson
Country Manager, ProGlove
Succén fortsätter eftersom den gör lagerarbetarnas arbete så mycket enklare, mer ergonomiskt och säkrare.

– Idag är vi över 200 medarbetare som sprider ProGlove över världen. Succén fortsätter eftersom den gör lagerarbetarnas arbete så mycket enklare, mer ergonomiskt och säkrare. Man hinner scanna betydligt fler enheter med ProGlove under en arbetsdag jämfört med konkurrerande system, vilket förbättrar kundföretagens ekonomi.

Qsys är en uppskattad partner till ProGlove berättar Olle Bengtsson.

– Vi väljer ut våra partners noggrant. Qsys är experter på system för lager och logistik och arbetar nära sina kunder för att skapa fungerande lösningar. När Qsys kunder köper in ProGlove som system så vet vi att Qsys medarbetare ser till att integrationen i befintliga system fungerar smidigt.

Plannja gjorde digital snabbresa

Plannja är ett företag som säljer plåttak med tillbehör och kallar sig för ”Hela Nordens tak”. Här arbetar Christoffer Olausson som verksamhetsutvecklare och tf lagerchef. Plannja är sedan länge kund hos Qsys.

Christoffer Olausson
Verksamhetsutvecklare, Plannja
Man uppskattar att man möjliggörs att ha händerna fria under arbetet.

Senaste stegen på den gemensamma resan är att Plannja gjorde ett stort skutt in i den digitala världen när man gick ifrån pappersbaserad lagerhantering till att börja använda ProGlove tillsammans med Qpick på lagret i Landsbro nära Vetlanda. Hur har det gått, Christoffer?

– Vi är väldigt nöjda med ProGlove! Lagerpersonalen som plockar tak och fasaddetaljer instämmer och ger bara beröm. Man uppskattar att man möjliggörs att ha händerna fria under arbetet. Den trådlösa kommunikationen mellan vårt affärssystem, Qpick, surfplatta och ProGlove tar oss till en helt ny nivå när det kommer till kontroll över lagerprocesserna som i sin tur leder till ökad effektivitet.

– Finns det något att förbättra skulle det vara att man kunna ”skjuta” på längre avstånd, men det har vi löst på annat sätt.

Mattias Olsson, teamleder & logistikkonsult på Qsys talar varmt om ProGlove:

– ProGlove är populär hos våra kunder eftersom lösningen är ergonomisk och ger fria händer när man scannar. Produkten är skapad med utgångspunkt från lagerarbetarnas vardag på lagret. Samma sak gäller för vårt lagerhanteringssystem Qpick. Så man kan säga att ProGlove och Qpick är perfekta partners!

Tre fördelar med ProGlove Scanning Solution:
• Snabbare scanning
• Händerna fria
• Ergonomin för lagerarbetarna

Kontakta gärna mig

Sebastian Wollter
Säj- och marknadsansvarig
sebastian.wollter@qsys.se

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram