Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2021-03-18

Separetts toaletter gör livet enklare och friskare i hela världen

Var tredje människa på jorden har inte tillgång till en toalett. Så man förstår att familjeföretaget Separett i Värnamo - som erbjuder vattenfria toalettlösningar - har en enorm global marknad att expandera på. Separett drivs av en blandning av affärsmässig blick för tillväxt och en humanistisk ambition att bidra till mänsklighetens bästa. Läs mer om den senaste nya kunden hos Qsys!

Separett grundades år 1976. I den egna fabriken i Värnamo tillverkar man vatten- och avloppsfria toaletter med ledstjärnorna att öka livskvalitet och underlätta vardagen för människor. I Sverige finns deras miljövänliga produkter i många fritidshus från norr till söder. Idag står Sverige för cirka 55 procent av företagets omsättning. Men det är på världsmarknaden som den stora potentialen finns.

Ola Nilsson, produktionschef på Separett:

– Vår främsta framgångsfaktor är att vi brinner för att fler ska få det bättre och bekvämt, samt att förbättra människors hälsa genom tillgång till hygieniska toaletter. Genom att ständigt informera om våra unika toalettlösningar skapar vi en efterfrågan och därmed en stabil ekonomi som är grunden för företagets framtida tillväxt.

När Separett växer är fungerande lager och logistik en avgörande faktor. Därför har man valt att använda Qsys egenutvecklade digitala lagerhanteringssystem Qpick för att säkerställa effektiviteten och möjligheten att skala upp när försäljningen ökar.

På lagret hanteras både delar till vad som ska bli till miljövänliga toaletter i den egna fabriken och leveransklara toaletter som transporteras till återförsäljare i Sverige och i världen.

Daniel Malkolmsson, ansvarig för Separetts lager:

– Separett expanderar varje år och vi sökte efter ett lagerhanteringssystem som klarar av att växa med oss. Kravprofilen var att systemet ska vara enkelt att använda på golvet, hjälpa oss att hålla koll på att vi har rätt saker på hyllorna och dessutom göra plocket effektivare. Vi fick tips om Qpick och blev snabbt övertygade om att det är rätt val för oss när vi träffat företagets konsulter och fått en bra presentation.

– Qpick är ett mobilt lagerhanteringssystem vilket jag uppskattar mycket. Man slipper sitta vid datorn och kan hela tiden vara på fötter ute på lagret. För oss är supporten viktig och med Qsys är vi verkligen nöjda. Man känner ett äkta engagemang för att allt ska fungera så smidigt som möjligt


Det är i utvecklingsländerna som Separetts toaletter gör störst nytta när människors avfall tas om hand för att inte blandas med vattentillgångar. Spridning av bakterier och parasiter i dricksvattnet är en stor hälsofara. Med en biologisk toalett förbättras hygienen vilket motverkar sjukdomar hos både barn och vuxna. Separetts toaletter i fattiga länder kan bokstavligen bidra till att rädda livet på många människor. Dessutom gör restprodukter från toaletterna nytta på åkrarna inom jordbruket.


Vill du veta mer om Separett? Besök deras hemsida här.

Kontakta gärna mig

Sebastian Wollter
Säljansvarig
sebastian.wollter@qsys.se

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram