Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2023-12-22

Qsys stöttar Brahe Baskets unga hopp

Qsys vill gärna bidra till att unga människor får en positiv fritid. Ett exempel är att man sponsrar Brahe Basket i Huskvarna.

–Brahe Basket har en bred verksamhet som engagerar många ungdomar och bidrar till stärkt självkänsla både hos spelarna och ute i lokalsamhället, säger Qsys vd Sebastian Wollter.

Just nu gör klubben en satsning för att lyfta sitt redan framgångsrika damlag till nya höjder. Man spelar idag i division 1 men siktar mot en plats i Elitserien.

Sebastian Wollter, vd Qsys:

–Det gillar vi på Qsys! Vi är ett företag i en bransch som är ganska mansdominerad. Vi har ambitionen att få en jämnare mix av män och kvinnor i vårt företag. Något som kan påverka både företagskultur och affärer positivt. Den tanken tar vi med oss i vårt val av vad vi vill sponsra.

Elitsatsning på damlaget

–Inom idrotten idag är det ju ofta så att pojklagen får mest resurser. Det är där pengarna finns när spelarna blir fullvuxna i seriespelen. Lyckas Brahe Baskets elitsatsning på damerna är det ett bra exempel på en mer inkluderande kultur i sportvärlden. Vi på Qsys är stolta över att synas på kläderna och skyltar när Brahe Basket visar vägen framåt. Vår sponsring är också en signal till kunder och leverantör att Qsys vill vara långt fram vad gäller jämställdhet inom idrott och samhälle.

Sebastian Wollter säger att engagemanget i Brahe Basket och andra klubbar har sina rötter i företagets värderingar:

Ge unga positiv fritid

–I vårt dagliga arbete på Qsys som logistikexperter är vi ofta inte så nära de stora samhällsfrågorna. Genom vårt engagemang i idrotten vill vi visa att vi bryr oss om lokalsamhället genom att skapa en positiv fritid för ungdomar. Vi på Qsys, våra kunder och alla i vårt nätverk kan tillsammans bidra till att göra lokalsamhället tryggare, roligare och mera inkluderande.

Vad får då Qsys tillbaka när man syns som sponsor i föreningarnas verksamhet?

–Främst är det glädjen och känslan av att få vara en aktiv samhällsaktör. Men vi är också övertygade om att vårt engagemang uppskattas av våra kunder, leverantörer och medborgarna.

Förutom engagemanget i Brahe Basket är Qsys också huvudsponsor för Jönköping Marathon och sponsrar även Jönköpings Simsällskap och Tabergs Tennisklubb.

Det här är Brahe Basket:
Grundades: 1976
Hall: Huskvarna Sporthall
Lag: Dam, Herr, Ungdomar 12–19 år, EB 9–11 år, Basketskolan 4–8 år, Parabasket

Representationslag:
Dam: Brahe Basket Division 1
Säsonger i Damligan/Elitserien: 21 (1988/89, 1991 - 2011)
Säsonger i Basketligan/Elitserien: 6 (1980 - 84, 1992 - 1994)
SM-silver: 2004 (Dam)
JSM-guld: 1991 (Herr U20)

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram