Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2021-06-22

Qsys sponsrar gärna i det långa loppet

42 195 meter är respekt. Qsys sponsrar Jönköping Marathon 12–14 augusti 2021. Vi tog ett snack med Mikael Andersson, VD på Qsys, för att få veta lite mera om vad sponsringen innebär och varför det är viktigt att stötta denna populära ”folkrörelse” som ständigt växer.

Hej Mikael, vad bidrar ni med till löpfesten?
Vi är värdar för en Power Zone – ett område utmed banan där löparna får pepp och energi. Här förvandlar vi löpningen till en extra upplevelse med vajande beachflaggor på vägen mot en målportal.

Vid zonen har vi partytält med aktiviteter. Publiken bjuds på grillkorv och fika. En musikanläggning håller uppe tempot och vi passar på att heja på löparna då de passerar och bjuder på energi-gel.

Vår Power Zone är uppställd under de absolut sista kilometrarna av loppet. Här brukar en del löpare bryta loppet. Vi hoppas och tror att vi åtminstone kan hjälpa någon att övervinna utmattningen och utmaningen.

Lika viktigt är det att stödja det lokala engagemang som resulterar i den här typen av för staden uppmärksammade, roliga och nyttiga händelser.
Mikael Andersson
VD, Qsys

Varför vill ni sponsra och ge extra fartvind till loppet?
Som ett växande företag i en framtidsbransch vill vi så klart passa på att marknadsföra vårt varumärke och vårt erbjudande. Men lika viktigt är det att stödja det lokala engagemang som resulterar i den här typen av för staden uppmärksammade, roliga och nyttiga händelser.

Det läggs ner ett helt makalöst arbete av så många ideella funktionärer och näringslivets bidrag är helt avgörande för att det skall gå att genomföra sådana här stora arrangemang. Det sätter Jönköping på kartan och är ett bidrag till folkhälsan.

Tänker du själv springa loppet?
Jag hade gärna velat, men har oturen att vara alltför dåligt tränad just nu för denna kraftprestation.Sponsrar ni andra event och föreningar?
Vi sponsrar JSS (Jönköpings Simsällskap) dels generellt, dels mera riktat deras verksamhet för funktionshindrade. Vi stöttar också TaTK (Tabergsdalens Tennisklubb) där huvudbanan bär vårt namn. TaTK har en mycket omfattande ungdomsverksamhet och också ett oerhört ideellt engagemang.

Vi har genom åren varit engagerade även i elitidrotten här i staden, både i HV71 och J-södra, något som legat lite på is under ett par säsonger. Men vi gör nog comeback även i de sammanhangen så småningom.

Varför är det viktigt för Qsys att ge bidrag till ideella verksamheter i lokalsamhället?
Personligen känns det väldigt bra att kunna bidra till något som man tycker är väldigt angeläget. Jag har själv haft barn och ungdomar i olika typer av aktiviteter och där jobbat ideellt med allt vad som nu kan behövas,

Som företagare i samhället är det självklart att bidra så gott det går. Det är våra barn och ungdomar som får nytta av insatserna – ungdomar som skall bli våra nästa medarbetare och kunder.

Dessutom är det inte bara bidrag. Allmänheten är intresserad av de verksamheter som bedrivs och dessa sammanhang har absolut ett marknadsvärde. Genom att figurera där blir vi synliga för andra beslutsfattare i näringslivet som också förstår betydelsen i vårt engagemang.

Fakta
Jönköping Marathon och Half Marathon 12–14 augusti 2021

• Ett av landets största maratonlopp med löpare från flera nationer
• Tävlingen startar på Munksjöbron och avslutas på Munksjöbron. Loppen går över många och fina delar av Jönköping och Huskvarna. Löparna kommer att springa utmed Rocksjön, Munksjön och Vättern.
• Ett maraton mäter 42 195 meter och ett halvmaraton mäter 21 097 meter.

Kontakta gärna mig

Mikael Andersson
VD
mikael.andersson@qsys.se

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram