Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys

Qsys ”biltvätt” under Jönköping Marathon gav löparna ny energi

Regn och rusk kunde inte stoppa glädjen under folkfesten Jönköping Marathon 26 augusti 2023. Löparna hejades fram av en entusiastisk publik längs Vättern och allt toppades av den vackra målgången mitt på Munksjöbron. För huvudsponsorn Qsys var det fullt fart under hela dagen. Många glada tillrop hördes från löparna när sprayduschen från en biltvätt snabbtvagade kämparna vid en av Powerzonerna.

Sebastian Wollter, vd på Qsys:

–Våra två Powerzoner gav löparna mycket energi. Med hjälp av härliga ungdomar från IF Hallby FK och Mariebo IK gav vi löparna nya krafter med drycker, peppande musik och hejarramsor. Vi på Qsys var verkligen med löparna i varje steg. Vårt gäng i Powerzonen i Liljeholmsparken stod för en imponerande prestation. Här mötte vi löparna två gånger och fick snabbt flytta hela Powerzonen för att vara på plats när de tävlande kom rusande på en annan väg.

Vid Powerzonen vid cykelvägen runt Munksjön, nära Qsys kontor på Herkulesvägen, fick löparna en extra uppfriskande upplevelse. Här var en spraydusch installerad, en sådan som brukar finnas i biltvättar. En attraktion som Qsys hade lånat från sin kund Constant Clean. Detta var mycket uppskattat av de tävlande!

En favorit i repris från tidigare maraton var Scannerfighter på Expot där det gällde för deltagarna att snabbast och i rätt ordning skanna av tio streckkoder. Hur gick det i år?

–Jag tror att cirka 50 personer antog utmaningen i år. Efter en träningsrunda var det många som var riktigt duktiga på att skjuta med scannern och vinnaren fick ett mycket fint pris i form av en datorprodukt.

Hur går tankarna kring att Qsys ställer upp som huvudsponsor för Jönköping Marathon även nästa år?

–Vi har ett stort hjärta för att bidra till lokalsamhället och fram för allt stötta den viktiga ungdomsidrotten. Nu får vi utvärdera och göra en bedömning om vi har kapacitet att ta rollen som huvudsponsor 2024. Gör vi det så tänker vi gå ”all in” liksom i år med resurser, personal och unga medhjälpare från ungdomsidrotten. Besked kommer!

Tony Hatefnejad, medgrundare av Jönköping Marathon, summerar årets löparfest:

–Vilken publik och vilka fantastiska löpare som skapade magi i loppet trots ösregnet! En del i vårt koncept är att engagera ungdomar som funktionärer. I år var det cirka 600 unga från olika idrottsföreningar som peppade löparna med sportdryck och hejande längs banan.

Jönköping Marathon startades en gång med inspiration från New York Marathon där man springer genom olika stadsdelar och får se hela staden. I Jönköping får deltagarna uppleva att löpa runt tre sjöar, springa längs vackra Vättern och orter runt Jönköping. Allt toppat av den mäktiga målgången på Munksjöbron mitt i Jönköping. Inte undra på att Jönköping Marathon fortsätter att få toppbetyg varje år.

–Huvudsponsorn Qsys bidrog verkligen till att göra Jönköping Marathon till en folkfest även i år. I vår utvärdering säger folk att det kändes som ”Qsys var överallt”. Årets Powerzoner var något alldeles extra och trötta löpare berättar att peppen från Qsys gäng gav dem krafter att fortsätta ända in i mål.

Vinnare i Jönköping Marathon 2023

Trots busväder under tävlingen slogs det nya banrekord i både herr- och damklassen. Så också i Half Marathon. Vinnare i herrklassen blev Jochen Uhrig från Tyskland och Elmina Saksi tog sin femte seger i damklassen.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram