Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2023-10-05

Pyramid från INVID och Qpick från Qsys: ett dreamteam som lyfter affärsnyttan

Qsys egenutvecklade digitala lagerhanteringssystem Qpick är designat för att kunna integreras smidigt med alla typer av affärssystem och används så också.

Vad är det då som gör INVID:s Pyramid och Qsys Qpick till en så stark kombo? Den frågan diskuterar här INVID:s Linus Berglund, affärsområdeschef, Thomas Wärmner, Senior Consult Pyramid och Marcus Wigren, partneransvarig på Qsys.

Det märks direkt i samtalet att företagens representanter är ett sammansvetsat gäng som i alla lägen har fokus på att bidra till att utveckla de gemensamma kundernas affärer. Qsys och INVID har ett samarbete med starka rottrådar i ett partnerskap som hela tiden utvecklas.

Vad ingår då i paketet som skapar så mycket affärsnytta hos Qsys kunder?

INVID bidrar med kompletta affärssystemet Pyramid som smidigt hanterar ekonomi, logistik, tillverkning, CRM, kassasystem och olika branschspecifika mobila lösningar med mera. Gränssnittet är tydligt och pedagogiskt. Kunder som tidigare kört med skilda system för olika funktioner får en integrerad helhet i Pyramid. INVID har många Qpick-kunder och har byggt standardintegrationen till Pyramid.

Qsys ställer upp med egna lagerhanteringssystem Qpick som nu är under en spännande utveckling. Qsys egna logistikexperter har väldigt lång erfarenhet och som en del i införandet av Qpick ser man också över kundens logistikprocess. Både övergripande och mer djupgående förbättringar säkerställer att kunden verkligen uppnår ett stort värde av att införa Qpick.

Tillsammans blir delarna något större som skapar en helt ny effektivitet, kontroll och underlag för framtida utvecklingsbeslut hos allt fler nöjda kunder.

Marcus Wigren, partneransvarig på Qsys, vilken är den stora fördelen för kunderna när man ”köper” team INVID och Qsys?

–Jämfört med andra leverantörer liknande oss så tar vi ansvar för själva logistikprojektet och affärssystemspartnern kan fokusera på det som är deras kärnkompetens, nämligen affärssystemet. Det gör ju att vi tillsammans kan leverera ett bättre logistikprojekt baserat på vårt djupa logistiska kunnande.

Varför har INVID valt att samarbeta med Qsys i ett partnerskap?

Linus Berglund:

–Invid har valt att samarbeta med Qsys i ett partnerskap eftersom vi tror att det kommer att gynna båda våra företag och våra kunder. Qsys har en fantastisk lösning för lagerhantering och har en beprövad erfarenhet av att implementera tekniska lösningar för företag i olika branscher.

–Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder en mer omfattande lösning som uppfyller deras unika behov och krav. En standardlösning men med skräddarsydd leverans.

Tror ni att kunder och kundämnen i alla delar förstår och uppskattar nyttan och värdet av paketlösningen Qsys/Qpick + INVID/Pyramid?

Thomas Wärmner:

–Kunderna upplever nog lite det samma som när man bygger ett hus. Det behövs både rörmokare, elektriker och snickare med flera för att skapa helheten. Eftersom vi på INVID och Qsys agerar som ett sammansvetsat team tror jag att kunderna känner en stor trygghet i vår gemensamma leverans.

Marcus Wigren:

–Kunderna förstår att vi är olika företag men känner att vi agerar som ett trovärdigt team hela vägen både vad gäller nya kunder och i längre, pågående kundrelationer. Vi tar alltid gemensamt ansvar för kundernas problem och möjligheter.

Vad ligger i pipelinen? Vilka planer finns på att fördjupa ert partnerskap ytterligare genom nya funktioner eller erbjudanden?

Linus Berglund:

Integrationen och Qpick uppgraderas hela tiden och här lyssnar vi mycket på våra kunder och deras behov. Det är av stor betydelse att nya lösningar är applicerbara hos våra kunder och därför är det viktigt att produkterna fortsätter utvecklas. INVID erbjuder även integrationen till andra Pyramidåterförsäljare.

Marcus Wigren:

En satsning som pågår är att vi kan erbjuda kunder en gemensam offert som ett paket från INVID och Qsys, eller för den delen kundens nuvarande Pyramidleverantör. Kunden får en ny överblick över vad investeringen kan kosta och generera, något som vi tror ska leda till fler och snabbare affärsbeslut.

Vi har två typer av partners:

  1. Integratör (som INVID): De har byggt integrationen som deras kunder har mot oss. Men den kan också användas av andra partners Pyramidkunder.
  2. Implementatör: Bygger inte egen integration utan använder till exempel INVID:s integration.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram