Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2020-03-24

Nytt nätverk till Transab i Nässjö

En av Sveriges största kombiterminal får nytt heltäckande trådlöst nätverk.

Qsys är stolta över att ha levererat ett nytt heltäckande trådlöst nätverk till en av Sveriges största kombiterminal för frakt och lagring med lastbil och tåg ut till kund.

Transabs kombiterminal i Nässjö finns placerad utmed stambanan i Jönköping/Nässjö och ligger i den fjärde mest expansiva logistikregionen i Sverige. Kombiterminalen fungerar som en inlandshamn och når 70 procent av Sveriges befolkning inom fyra timmar tack vare deras strategiska läge i Sverige och Norden. Varje dag åker hundratals containrar ut och in och det är inte många timmar på dygnet som truckarna står stilla.

Största utmaningen med projektet har varit de långa avstånden på terminalen. Totalt är det ett ca 800 meter långt och 100 meter brett område som ska täckas in där containrar kan staplas på så högt som 15 meter. Det ställer höga krav på utrustningen och där känner vi att Ruckus utomhussegment lever upp till alla våra förväntningar, säger Anders Grandt på Qsys. För att verksamheten ska flyta på bra måste det trådlösa nätverket fungera felfritt då all containerhantering sker via ett anpassat program som körs på truckdatorer. Truckföraren vet då precis vart varje container finns och kan snabbt lasta och lossa leveranser.

Det nya nätverket kommer rulla i ur och skur de kommande fyra åren med Qsys Wlan as a Service som innebär en trygghet för kunden att nätverket underhålls och supportas varje dag. Ett nätverk som inte underhålls och uppdateras med ny programvara kommer till slut att sluta fungera och där vill vi inte att någon kund ska hamna.

Söker ert företag efter trådlösa nätverk inom lager/industri och kontor som håller högsta klass och där leverantören har hög kompetens? Då ska ni kontakta Qsys för en gratis site survey! Kontakta Anders Grandt på tel 036-4401511, så hjälper han er.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram