Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2021-01-25

Nyhet! Qpick nu med inbyggd fraktlösning

Qpick är Qsys egenutvecklade digitala lagerhanteringssystem som hela tiden vässas för att bli ännu bättre och smidigare för användarna. Senaste nyheten är den inbyggda fraktmodulen som gör att alla moment nu kan hanteras i Qpick – från när ordern når lagret till när produkter packas på lastbilen för transport till kunderna.

Boris Gasic är produktägare och logistikkonsult på Qsys. I hans jobb ingår att alltid jobba nära kunderna för att lyssna av behov som kan öka verkningsgraden i distribuerande verksamheter. En inbyggd fraktlösning i Qpick har länge legat högt på kundernas önskelista. En önskan som nu blivit verklighet.

– Qpick med inbyggd fraktmodul gör systemet komplett. Arbetet blir enklare och effektivare ute på lagret när man kan lösa fraktadministrationen i samma system.

Man behöver inte längre byta till en annan terminal för att hantera fraktfrågor. Allt görs direkt i Qpick som är helt anpassad till att vara ett smidigt verktyg i en miljö där det är högt tempo med truckar och lyft i en ibland högljudd ljudmiljö.

Qsys kunder får ett helt paket med en mängd smarta funktioner som underlättar arbetet på lagret.
Marcus Wigren
Partneransvarig, Logtrade

Fraktmodulen är integrerad med företaget LogTrades molnbaserade tjänst som ger användarna möjlighet att lösa all fraktadministration direkt i Qpicks handdator. Marcus Wigren, Partner Manager på LogTrade, har hållit i kontakterna med Qsys:

– Integrationen av vår frakttjänst i Qpick har fungerat jättebra. Qsys kunder får ett helt paket med en mängd smarta funktioner som underlättar arbetet på lagret. Det är enkelt att byta transportör vid behov. Systemet validerar att all data som är viktiga för leveransen är korrekta. Det betyder färre returer och omleveranser. Systemet hanterar också leveranser utanför EU samt där farligt gods är inblandat. 

Distribuerande företag jobbar under hård konkurrens och ofta är deras organisationer slimmade för att hålla nere kostnaderna. Vid beställningstoppar uppkommer regelbundet behov att ta in extra folk.

Boris Gasic, Qsys:

– Qpick är så enkelt och snabbt att använda att man ofta klarar arbetstoppar med befintlig personal som dessutom redan är väl samkörd. Inte minst bidrar den inbyggda fraktmodulen till att hålla tempot uppe och undvika köbildning i processerna på lagret. Det betyder färre fel i leveranserna och därmed ökad kundnöjdhet.

Tre fördelar med inbyggd fraktmodul i Qpick:

• Sparar tid
• Förenklar processen
• Ökar leveransprecision

Kontakta gärna mig

Boris Gasic
Produktägare, Qpick
boris.gasic@qsys.se

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram