Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2024-02-28

”När alla processer kuggar i varandra blir helheten bra”

Hej Anwar Shlaimon, ny logistikkonsult på Qsys!

Vilka är dina främsta arbetsuppgifter och uppdrag?

Jag ska arbeta som logistikkonsult och hjälpa våra kunder att förbättra och förenkla flödena i deras lager och logistik. Målet är att skapa flow i helheten som leder till höjd kvalitet, effektivitet och lönsamhet. Att jobba på ett sådant företag gör också medarbetarna på lagret gladare och mera engagerade.

Vad tror du kommer att bli bäst med ditt nya jobb?

Att jag får bidra med min erfarenhet från bland annat alla år på IKEA. Mitt mindset är att hitta lösningar som kan hjälpa våra kunder att utveckla sina verksamheter. Från mina tidigare jobb, som bland annat funktionsledare och orderplanner, har jag fått många insikter om kraven och behoven i alla delar i flödet – från inleverans till utlastning. Det gäller att få alla processer att smidigt kugga i varandra för att helheten ska bli bra. Målet är hög plockprecision i smidiga flöden.

Varför valde du Qsys som din nya arbetsplats?

Jag såg en annons att Qsys sökte en Logistikkonsult ”med stort L”. När jag läste texten kände jag direkt att jobbet verkade vara skräddarsytt för mig vad gäller min bakgrund och vad jag vill arbeta med. Jag och Qsys hade några givande sittningar och jag upptäckte snabbt att jag ville jobba med detta gäng. Nu när jag börjat bli varm i kläderna imponeras jag av den stimulerande arbetsmiljön. Här får man växa med uppgiften i egen takt, ta stort ansvar och ta mer plats när man är redo. Det gäller att vara på topp varje dag för att alltid kunna ge Qsys kunder de bästa lösningarna.

Vad har du för utbildning och yrkeserfarenhet?

Jag gick utbildningen Barn & Fritid, inriktning ledarskap på Sandagymnasiet i Huskvarna. En tid arbetade jag med barn och ungdomar med olika svårigheter i livet. Sedan valde jag en annan bana och läste upp mina betyg inom naturvetenskap på Komvux. Största delen av mitt yrkesliv var jag sedan anställd på IKEA i olika driftrelaterade roller. Jag har också lagererfarenheter hos en återförsäljare med produkter och maskiner för skog & trädgård.

Några insikter som du tar med dig från dina tidigare erfarenheter?

Jag har stor nytta av min bakgrund och ett situationsanpassat ledarskap. Det gäller att vara här och nu i rummet, kunna läsa människor, lyssna aktivt för att förstå kundernas behov och veta hur vi bäst löser uppgiften.

Vilken är din största utmaning på nya jobbet?

Det finns ju massor av utmaningar när man är ny på jobbet. Här gäller det att tänka utanför boxen, vara på tårna och sortera sin egen prioritetslista för att kunna möta våra kunders behov på bästa sätt. Jag får ett väldigt bra stöd av mina kollegor. Det känns tryggt att vi alltid arbetar som ett team som hjälper varandra och delar erfarenheter och kunskaper.

Vad gör du när du inte jobbar? 

Jag bor i Flahult med fru och två tonårsbarn, sonen är 17 och dottern 14 år. Det är full fart med familjeliv och körande till olika aktiviteter. Jag försöker att släpa mig till gymmet regelbundet … men det slutar ofta med padel några gånger i veckan. Är ett stort fan av tv-spel men önskar att det fanns mer tid för detta, liksom att resa till varma ställen med familjen.

Kontakta gärna mig!

Anwar Shlaimon, Logistikkonsult

073-442 05 52

anwar.shlaimon@qsys.se

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram