Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2023-04-03

”Mitt fokus är att utveckla lösningar för nästa generation av Qpick”

Hej Josef Omari, ny systemutvecklare på Qsys med placering på utvecklingskontoret i Göteborg!

Vilka blir dina främsta arbetsuppgifter och uppdrag?

Mitt fokus är att få vara med på resan att skapa och utveckla nya lösningar för nästa generation av vårt digitala lagerhanteringssystem Qpick. Jag ska också jobba med förvaltning av existerande system och rycka in som extra kundsupport för att hjälpa våra kunder när problem och frågor uppstår.

 Är du taggad inför uppgiften och vad är bäst med ditt nya jobb?
Jag är ordentligt taggad och ser verkligen fram emot att som systemutvecklare kunna göra Qpick ännu effektivare och enklare att använda. Jag har nu under de första veckorna fått träffa gänget på huvudkontoret i Jönköping och här på utvecklingskontoret i Göteborg. Känner mig mycket välkommen! På Qsys finns så många kompetenta människor som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Varför valde du Qsys som din nya arbetsplats?
Redan när jag som montör jobbade med att bygga bilar på Volvo var jag nyfiken på hur flödet fungerar från lagret och fram till produktion. När jag såg Qsys annons för tjänsten som systemutvecklare blev jag intresserad direkt och sökte jobbet. Qsys nappade och gav mig chansen att visa framfötterna här i Göteborg. Jag känner att jag har hamnat hundra procent rätt.

Vad har du för utbildning och yrkeserfarenhet?
Jag utbildade mig till .NET-utvecklare på IT-högskolan i Göteborg. Sedan följde praktik inom systemutveckling på företaget Synteda där jag vidareutvecklade en applikation inom personal- och löneadministration. Jag har också inom ramen för praktik jobbat full-stack på TietoEvry för kunden Region Östergötland. Där byggde jag om och moderniserade ett befintligt projekt från grunden som en potentiell uppdatering för personal inom vård och omsorg.

Vilken nytta kommer Qsys kunder att ha av din kompetens?
Jag behärskar många moderna, användbara tekniska fält i kombination med att jag har arbetat praktiskt ute i produktionen under min tid på Michelin och Volvo. Det gör att jag har lätt för att sätta mig in i kundens verklighet när det till exempel kommer frågor om Qpicks funktioner ute på lagret.

Vilken är din största utmaning på nya jobbet?
När det gäller att gräva sig in i en stor mängd ny kod och för att på djupet förstå hur alla delar kommunicerar och fungerar. Det är grunden för att vi ska kunna utveckla ännu bättre lösningar för våra kunder. Men just nu rullar det på med bra fart!

Vem är och vad gör Josef när han inte jobbar? 
Jag är en kille på 26 år. Som person gillar jag att vara ute och röra mig tillsammans med mina vänner och familjen med mina fem syskon. Det kan handla om att fiska, gå långa promenader men också att upptäcka nya kulturer och goda maträtter på resor ute i världen. Tidigare höll jag på mycket med att träna boxning. Sedan kom krävande studier emellan. Nu är jag sugen på att åter snöra på mig boxningshandskarna. Bättre träning finns inte!

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram