Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2024-05-23

Madelen har Qpick som närmaste kollega

Reelab i Gislaved förser polymerindustrin med 100 % återvunnen plastråvara. Produkterna skeppas ut till tillverkande kunder i Sverige, Skandinavien och Europa. Här jobbar Madelen Karavelic som ansvarar för logistik och lager. Och ja, hon är själv på lagret. Hur ser verkligheten ut, och hur kommer egentligen Qpick in i bilden?

Hur länge har du jobbat inom logistik?

– Jag har arbetat med lager och logistik i snart tio år.

Hur ser dina dagar ut?

– Eftersom jag är själv på lagret innehåller dagen massor av uppgifter. Jag bokar transporter, packar prover, lastar och lossar bilar, inventerar, uppdaterar saldon och löser alla problem som dyker upp. Det är ett kul och varierade jobb, ingen dag är den andra lik.

Hur kommer Qpick in i sammanhanget?

– Vi såg ett behov av att effektivisera vår lagerhantering för att lättare hitta rätt material som ska levereras ut till respektive kund, och fick Qpick presenterat för oss. Fredrik Larsson på Qsys har varit med hela vägen och byggt upp strukturen tillsammans med oss, så att det på bästa sätt ska fungera för vår verksamhet.

Vad är grejen med Qpick? Vad är ”Q-faktorn” för dig och er?

– Att skapa ordning och reda, skulle jag säga. Jag vet exakt på vilken lagerplats de olika materialen står samt hur stor volym det är på respektive rad. Hos oss jobbar vi dessutom med batch-hantering. Med hjälp av Qpick kan jag snabbt se varje individuell batch i systemet samt vilken batch som står på vilken lagerplats om jag behöver hämta material från fler platser. Som sagt, allt handlar i grund och botten om att effektivisera och förenkla vår lagerhantering för inkommande och utgående material.

Men är det aldrig några problem?

– Qpick är integrerat med vårt affärssystem Pyramid, vilket underlättar logistikhanteringen. Men det är klart att det dyker upp saker som behöver lösas ibland. Mycket kan jag ordna själv i systemet, ibland tar jag hjälp av vår IT-ansvarige och i vissa fall snackar vi med Fredrik på Qsys. Men det löser sig alltid, systemet är flexibelt och går att anpassa till verkligheten.

Finns det andra fördelar med Qpick?

– På min tidigare arbetsplats var vi många fler som jobbade på lagret. Där blev det tydligt att Qpick bidrog till mycket mindre stress bland oss kollegor. Det var roligare att gå till jobbet när det blev ordning och reda. Och sett ur ett större sammanhang så underlättar Qpick kommunikationen inom hela vårt företag, men också i förlängningen med kunder och leverantörer. Överblicken som Qpick ger oss skapar också tydlighet i affärerna. Det blir enklare, helt enkelt.

Nyfiken på hur Qpick kan lyfta din verksamhet? Hör av dig!

Fredrik Larsson, Konsultchef/Logistikkonsult

+46 (0)36-440 02 70

fredrik.larsson@qsys.se

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram