Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys

Jönköping lyckligast i världen!

I den senaste undersökningen från Institute for Quality of Life toppar Jönköping listan över världens lyckligaste städer. Och vi är i gott sällskap tillsammans med tjugotre andra vinnare som t ex Eskilstuna, Stockholm, Amsterdam, San Francisco och Wellington. Undersökningen utgår från öppna data där man tittar på faktorer inom områdena medborgare, styrning, miljö, ekonomi och rörlighet.

Fredrik Bengtsson är idag kundansvarig säljare på Qsys. Han flyttade till Jönköping från Malmö 2006.

– Min enda relation till Jönköping på den tiden var egentligen Dreamhack. Jag hade gått ut gymnasiet och var intresserad av lära mig mer om nätverk och servrar. I Malmö fanns ingen sådan utbildning. Den fanns däremot på högskolan i Jönköping, säger Fredrik.

Sagt och gjort. Fredrik sökte, kom in och började plugga datanätteknik 2006-2008. Här träffade han också kärleken, och precis som för så många andra var det kärleken som höll honom kvar här.

– När jag flyttade hit visste jag inte riktigt vad jag hade att förvänta mig. Men redan på den tiden kändes staden framåtlutad. Campus låg mitt i stan och högskolans utbildningar var nischade. Just den perioden var nog också starten på Jönköpings riktiga expansion som pågår än idag. Det byggs överallt – nya människor och företag kommer hit, konstaterar Fredrik.

Vad är då bra med Jönköping?

– Det är den lilla stora staden. Stämningen är gemytlig och här finns en koncentrerad stadskärna med allt utbud du kan tänka dig. Jönköping är också en stad med vackra omgivningar och det är alltid vatten nära till hands: Vättern, Munksjön, Rocksjön... Ovanpå det finns också en generös släng av Gnosjöandan, det finns en stolthet, en framtidstro. Och inte minst vår berömda kebabsås som börjar bli en av stans största attraktioner, skrattar Fredrik.

Tillbaka till resultatet med undersökningen från Institute for Quality of Life. Vad är det då med Jönköping som gör att du blir extra lycklig? Vi tror att det är mixen mellan land och stad, karriärmöjligheterna, att vi ligger bra till rent geografisk, att det är nära till det mesta och att tempot är perfekt för familj, jobb och studier.

Fördelarna med Jönköping

• Ett välutvecklat näringsliv

• Högskolan Jönköping University med ca 11 000 studenter

• En riktig stad med kultur, shopping, restauranger & nöjesliv

• Geografiskt bra placering med enkel tillgång till resten av landet

• Fritidsmöjligheter med mycket idrott, skog, fiske & jakt

Så, nästa gång du är i Jönköpingstrakten: stanna till ett tag. Ta en sväng runtom i stan och upptäck vad den kan bjuda på. Och kom gärna förbi oss på Qsys så bjuder vi på en kopp kaffe och en pratstund!

Länkar:

Handelskammaren i Jönköping om karriär och att leva här

Om undersökningen från Institute for Quality of Life

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram