Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2023-04-20

”Jag vet hur det dagliga arbetet går till på golvet”

Hej Mikaela Amritzer, ny logistikkonsult på Qsys!

Vilka blir dina främsta arbetsuppgifter och uppdrag?
Jag blir en del av vårt växande team med logistikkonsulter på Qsys. Mitt uppdrag är att jobba brett med lager- och logistikutveckling med fokus på vårt digitala lagerhanteringssystem Qpick. I jobbet ingår att noggrant ta reda på kundernas behov, projektera, implementera Qpick och sedan följa upp för att säkerställa att kunderna är nöjda och trygga hela vägen.

Är du taggad inför uppgiften och vad är bäst med ditt nya jobb?
Ja! Det här ska bli väldigt roligt. Jag får förmånen att byta bransch och använda mina kunskaper från ett annat perspektiv. Det ska bli spännande att som konsult få möta så många företags och branschers utmaningar. Min bakgrund senast är som logistiker i ett tillverkningsföretag och nu får jag arbeta som konsult i ett IT-bolag med inriktning på lager och logistik.

Varför valde du Qsys som din nya arbetsplats?
Det verkar vara ett så framtidsinriktat företag där jag kan tillföra mina kunskaper från verkligheten om hur viktigt det är med effektiva flöden. Jag har erfarenhet från arbete med lagerhanteringssystem och Qpick är mycket bättre. Det är lätt att göra rätt från början. Qpick är enkelt att använda för lagermedarbetarna och tillför ordning och reda i hela flödet – något jag brinner för.

Vad har du för utbildning och yrkeserfarenhet?
Jag började med att arbeta som montör på Husqvarna. Där hade jag också uppdraget att vara guide för besökare. Det gav mig en bred inblick i de olika flödena i ett tillverkningsföretag. Därefter följde en tvåårig utbildning inriktad på lager och logistik. Nästa steg var ett jobb på DSV som speditör och trafikledare med ansvar för lastbilarnas rutter. Innan jag kom till Qsys arbetade jag som logistikplanerare på Brenderup Group som tillverkar släpvagnar.

Vilken nytta kommer Qsys kunder att ha av din kompetens?
Jag vet hur det dagliga arbetet går till nere på golvet efter mina många år på olika företag. Brinner för att få visa för våra kunder hur mycket bättre allting blir med Qpick på lagret. När alla saldon stämmer i flödena och man har koll blir jobbet så mycket lättare och effektivare. Något som också blir en konkurrensfördel för kunderna.

Vilken är din största utmaning på nya jobbet?
Helt klart att förstå kundernas olika behov beroende på företagens inriktning. Men det blir inga problem då jag älskar utmaningar och lär mig snabbt. Ser mycket fram emot att få sätta mig in i alla delar och få tillföra min kunskap och erfarenhet.

Vem är och vad gör Mikaela när hon inte jobbar? 
Jag har en stor familj med man, två barn och två bonusbarn plus vår hund som är en glad blandras av labrador och pudel. Våra barn håller på med olika idrotter så det blir en taxiverksamhet av rang att köra alla barnen till sina aktiviteter. Jag älskar långpromenader med hunden och att löpträna. Helt klart har jag stor nytta av mina år som logistikplanerare för att få allt att flytta smidigt i vår familj!

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram