Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2022-09-14

"Jag ska jobba för att ta Qsys produkter till nästa nivå"

Hej Mattias Hägerstrand, ny utvecklingschef på Qsys!

Är du taggad inför uppgiften?
Jag är supertaggad! Det är en härlig känsla att kunna ta med mig hela min erfarenhet som utvecklingschef för bolaget Proxio Systems och använda min kompetens för att lyfta Qsys till nästa nivå. Jag brinner för att bygga hållbara och långsiktiga lösningar som ytterligare ökar kundnyttan i Qsys erbjudande.

Vad ingår i ditt uppdrag som utvecklingschef för Qsys?
Övergripande är jag, tillsammans med Qsys ledning, ansvarig för produktstrategi, kvalitet och produktutveckling. Först på min dagordning står att sätta upp ett nytt utvecklingskontor i Göteborg. Vi rekryterar nu vassa utvecklare som ska göra Qsys organisation mera robust inför framtiden. Det är viktigt att vi lyckas överföra den fina företagskulturen i Jönköping och få den att leva även på kontoret i Göteborg. En sak till: Har du tips på kompetenta utvecklare så hör av dig till mig!

På agendan står också att ge vårt egenutvecklade digitala lagerhanteringssystem Qpick ett lyft in i framtiden. Arbetet pågår för fullt med att göra Qpick molnbaserat och moderniserat för att kunna attrahera nya målgrupper. På ritbordet finns även helt nya produkter. Det ska bli spännande att få berätta om dessa när vi kommit längre!

Vad har du för utbildning och yrkeserfarenhet?
Jag har en bakgrund som mjukvaruarkitekt och systemutvecklare i ett brett spektrum av olika typer av applikationer. Efter flera år på Volvo fortsatte jag som utvecklingschef på Proxio Systems med innovation i fokus. Jag är erfaren i att leda distribuerade utvecklingsteam.

Vilken nytta kommer Qsys kunder att ha av din kompetens?
Jag kommer med en blick utifrån som kan bidra till att öka kundnyttan på lagret när man använder Qsys produkter och tjänster. Jag vet hur man bygger rätt när man uppgraderar en existerande lösning och genom att använda självtestande teknologi säkras en robust produkt. Det betyder ökad kvalitet när felkällor upptäcks och elimineras redan på vägen.

Vilken är din största utmaning på nya jobbet?
Helt klart att säkra en effektiv utveckling av Qpick från dagens nivå 4.4 till nästa generation 5.0. Vi talar om en helt ny standard för digital lagerhantering som också kan attrahera nya målgrupper.

Vem är och vad gör Mattias när han inte jobbar?
Viktigast för mig är familjen och träningen, i den ordningen. Jag är en 44-årig entusiastisk multisportare som älskar att tävla i sporten swimrun. Varje lopp är ett riktigt äventyr där man både sliter bland vågorna och försöker hålla högsta tempo i löpningen.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram