Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2022-11-21

“Jag mår bra när jag får lösa kundernas problem”

Hej Sebastian Istiphan, Junior IT konsult på Qsys!

Vad du gör på Qsys just nu?
Jag arbetar som Junior IT-konsult och det är en kostym som jag verkligen vill fylla för att kunna bli proffs. Just nu arbetar jag huvudsakligen inom supporten hos Qsys. Jag underlättar livet för våra kunders medarbetare och hjälper användare som har fått problem, stort som smått. Det kan handla om en tjänst som inte fungerar. Någon har glömt sitt lösenord, eller ett felmeddelande som dyker upp. Att jobba i supporten är en fantastisk skola för mig som i framtiden vill arbeta som fullfjädrad IT-konsult.

Är du taggad inför uppgiften och vad är bäst med ditt uppdrag?
Supportjobbet och att få hjälpa till i konsultuppdrag är jätteroligt. Jag få bekanta mig med de olika miljöerna som våra kunder arbetar i och försöka förstå komplexiteten i verksamheterna. Jag mår bra när jag får lösa problem!

Nästa vår är det dags för dig att göra ditt examensarbete på Qsys. Vad ska det handla om?
Jag har inte riktigt bestämt mig än om inriktningen. Qsys kunder är verksamma inom så många olika branscher och sektorer. Det ger mig möjlighet att välja innehåll i ett examensarbete som också kan göra nytta för våra kunder.

Vad har du för utbildning och yrkeserfarenhet?
Jag har gått teknikprogrammet på Erik Dahlbergsgymnasiet här i Jönköping och studerar just nu IT-infrastruktur och nätverksdesign på Jönköping University. Jag har tidigare arbetat som simskolelärare och som simtränare på Jönköpings simsällskap. Så man kan säga att det är bra flyt hittills i min karriär!

Vilken nytta kommer Qsys kunder att ha av din kompetens?
Jag har redan hunnit lära mig mycket om våra kunder och om IT under tiden jag studerat samt jobbat på Qsys. Tiden i supporten bygger på min kunskapsbas om de problem som kan uppstå hos våra kunder. Redan idag styr jag vissa delar av olika projekt själv och kan hjälpa våra kunder med skräddarsydda lösningar för deras miljöer.

Vilken är din största utmaning på nya jobbet?
Min största utmaning är att lära mig allting som krävs för att kunna matcha mina mer seniora kollegor, då de båda har många års erfarenhet. Samtidigt är båda mycket generösa och hjälper mig i olika frågor samt bjuder på sina tips och tricks.

Vem är och vad gör Sebastian när han inte jobbar?
Jag är en 21-åring som talar fyra språk flytande. Jag är enligt vänner en omtänksam människa som gör mitt bästa för att hjälpa andra men när någon typ av tävlingsinriktad situation uppstår är jag väldigt skarp och fokuserad.

Jag har tävlat inom simning och har även tränat handboll, men båda dessa sporter har jag lagt upp på hyllan. Numera spelar jag gärna rollspel, bordsspel eller tv-spel med mina vänner på min fritid och umgås med dem så ofta jag kan.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram