Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2022-10-10

”Jag är bra att utveckla lösningar som håller länge”

Hej David Eliason, ny systemutvecklare på Qsys!

Är du taggad inför uppgiften?
Ja, det är alltid roligt med nya utmaningar. På Qsys får jag möjlighet att bidra med min kompetens i ett nytt företag och med nya kunder. Det är extra roligt att som systemutvecklare få vara med och uppgradera vårt digitala lagerhanteringssystem Qpick till nästa nivå.

Vad har du för utbildning och yrkeserfarenhet?
I grunden är jag utbildad till elektroingenjör på Chalmers i Göteborg. Arbetslivet startade som systemutvecklare på StroedeRalton (numera InterMail). Här utvecklade jag produkter för CRM-Marketing i kundklubbar. Nästa arbete var som systemutvecklare på Proxio Systems. Bland mina arbetsuppgifter fanns att utveckla en produkt för beräkning av fraktkostnad och miljöpåverkan för transporter.

Vilken nytta kommer Qsys kunder att ha av din kompetens?
Jag tycker det är viktigt att skriva robust och testbar kod, vilket på sikt resulterar i färre buggar. Jag gillar även att bygga användargränssnitt som är lätta att förstå och snabba att jobba med. För att vara framgångsrik som systemutvecklare måste man förstå kundens verksamhet och sedan skapa lösningar som fungerar varje dag i kundens vardag. Jag är bra på att utveckla något som håller länge och inte blir ”spagetti” efter ett tag!

Vilken är din största utmaning på nya jobbet?
Att sätta mig in i hur Qpick används av olika kunder, och att förstå vilka problem olika delar av koden löser. För att lyckas med detta djupdyker jag nu i hur modern digital lagerhantering fungerar och hur de olika delarna inom logistikkedjan interagerar. Det är förutsättningen för att jag ska kunna bidra till att Qpick blir ännu lättare och effektivare att använda i det dagliga arbetet på lagret.

Vem är och vad gör David när han inte jobbar?
Jag är 48 år och bor med min fru Martina i Onsala. På fritiden gillar jag att spela PC-spel och att kolla på science fiction. Bland favoriterna finns serierna Star Trek, Stargate SG-1 och filmen Interstellar. Jag försöker få upp flåset genom att springa i skogen och styrketräna på gymmet, något som låg lite nere under pandemin.

Är du också en utvecklare som brinner för teknik och systemarkitektur?

Är du en systemutvecklare som gärna arbetar med arkitektur, design och programmering? En van teamspelare med ett analytiskt betraktningssätt och som tar eget ansvar när det gäller arbetsmetoder, teknik och systemarkitektur? I så fall får du inte missa möjligheten att bli Davids nya kollega! Just nu rekryterar vi ytterligare en senior utvecklare till vårt kontor i Göteborg. Hos oss kommer du att vara delaktig i hela den tekniska plattformen och kunna påverka utvecklingen av Qpick och kommande produkter.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram