Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2021-12-16

”För mig är Qsys ett företag där jag får växa”

Hej Fredrik Bengtsson, nyanställd IT-tekniker på Qsys!

Är du taggad inför uppgiften?
Jag är väldigt taggad inför mitt nya spännande jobb. Det är alltid roligt med nya utmaningar, arbetsuppgifter och kollegor. För mig är Qsys ett företag där jag får växa.

Vad har du för utbildning och erfarenhet?
Efter gymnasiet i Malmö med inriktning på el/data flyttade jag till Jönköping för att läsa datanätteknik på högskolan. Sedan fick jag jobb som support- och drifttekniker på Bluerange Technologies i Jönköping. Min nästa anställning blev på Husqvarna AB som IT Service Engineer.  Under min pappaledighet under 2021 kontaktade Qsys mig och erbjöd arbete. Valet var enkelt. På ett mindre företag får du större möjligheter att göra skillnad för kunderna.

Vilken nytta kommer Qsys kunder att ha av din kompetens?
Jag ser mig själv som en generalist inom IT. Jag har erfarenheter från server, IT-infrastruktur och nätverk. Jag har god förståelse för kundens behov och hur vi tillsammans kan utveckla och förbättra IT-miljön. Under min tid på Husqvarna arbetade jag mest mot de tillverkande delarna av verksamheten. Vikten av tillgänglighet är mycket större där och vägarna att nå målet kan ibland vara annorlunda.

Vilken är din största utmaning på nya jobbet?
Att gå från ett multinationellt företag som Husqvarna till Qsys är en stor omställning. Men jag ser bara fördelar. Utmaningarna just nu är att sätta mig in i de olika systemen och verktygen vi jobbar med. Jag ser fram emot att få träffa våra kunder och hjälpa dem att utveckla en effektivare och bättre IT-vardag.

Vem är Fredrik när han inte jobbar?
Jag är en gift småbarnsfar som nyligen flyttat till Samset i utkanten av Jönköping. På fritiden ägnar jag mig mycket åt min passion amerikansk fotboll. Jag är ansvarig huvudtränare för Jönköping Spartans damlag som i år tagit klivet upp till den högsta serien i Sverige, Superserien. Ett annat glädjeämne är att laga mat och bjuda familj och vänner på en god middag och ett utvalt vin som förhöjer upplevelsen.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram