Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2023-09-28

”Kul att få vara en del i ett team som utvecklar kundernas logistik”

Hej Adam Karlsson, ny logistikkonsult på Qsys!

Vilka blir dina främsta arbetsuppgifter och uppdrag?

Jag är en del i teamet med logistikkonsulter här på Qsys kontor i Jönköping. Mitt uppdrag är att utveckla de logistiska processerna hos dagens kunder. Jag ska också bidra med att presentera och implementera vårt lagerhanteringssystem Qpick ute hos kunderna.

Vad tror du kommer att bli bäst med ditt nya jobb?

Jag ser fram emot uppgiften och det ska bli kul att få sätta igång! Det är både roligt och lärorikt att få vara en del av ett team som utvecklar logistiken hos våra kunder. Jag känner ett stort stöd från mina kollegor med erfarenhet från så många olika kunder i olika branscher och med olika processer.

Det har varit full fart varje dag sedan jag började på Qsys med en bra onboarding i både Jönköping på vårt utvecklingskontor i Göteborg. Just idag är jag på plats ute hos en kund och hoppas kunna bidra med lösningar som utvecklar kundens IT-system och logistiklösning för att möta framtidens krav.

Varför valde du Qsys som din nya arbetsplats?

Jag var bekant med Qsys sedan tidigare då jag har ett stort intresse för kombinationen IT och logistik. Jag kände direkt att detta är ett företag där jag verkligen vill jobba. Lagerhanteringssystemet Qpick är ett starkt erbjudande som fångar upp kundernas behov med en helhetslösning som det går att växa med och skala upp.

Vad har du för utbildning och yrkeserfarenhet?

Jag tog min examen som logistikdesigner i juni vid Yrkeshögskolan i Borås. Som logistikdesigner ska du ha koll på hela flödet och leverera kostnadseffektiva logistiklösningar som ger ökad effektivitet och nöjdare kunder. Så min utbildning är verkligen mitt i prick för mitt nya jobb som logistikkonsult på Qsys.

Vilken är din största utmaning på nya jobbet?

Största utmaningen är att våra kunder är verksamma i olika branscher och kräver därmed rätt kombination av de lösningar som Qsys erbjuder.

Det händer mycket inom lager och logistik just nu. Inte minst när företaget ser över sin verksamhet i en tuffare ekonomi och skärskådar vad olika avdelningar har för kostnadsbild. Här kan Qsys bidra med att effektivisera logistiken och samtidigt öka kundföretagens konkurrenskraft.

Vad gör du när du inte jobbar? 

Jag är 23 år gammal och bor med min sambo i Ulricehamn. När jag är ledig spenderar jag helst min tid med nära och kära eller på golfbanan. Detta passar bra då många av mina kollegor i Jönköping spelar golf.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram