Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2021-04-29

”Jag vill förmedla glädje i det vi gör för våra kunder”

Mattias Olsson har arbetat sju månader på Qsys och har redan hunnit etablera sig som en stjärna inom logistiklösningar hos Qsys kunder. I rollen som teamleader uppmuntrar han medarbetarna att våga testa nya angreppssätt.  Men han jobbar inte alltid. När det är vackert väder kopplar han av med att släppa loss hästkrafterna i motorcykeln som han är stolt ägare till.

Vad gör du på Qsys?
Jag började på Qsys i oktober 2020 och tiden sedan dess har tiden bara flugit fram. Som logistikkonsult vill jag vara delaktig i vardagen ute hos våra kunder. Jag känner att vi på Qsys är efterfrågade på plats hos kunderna även nu under pandemin. Så klart är vi extra noga med handhygien och avstånd och håller koll på hälsan.

Som teamledare vill jag förmedla glädje i det vi gör för våra kunder. Mina medarbetare ska känna självförtroendet att man vågar testa nya saker ibland. Jag tror på att det är kollektivet som skapar framgång. Det är av mindre vikt vem som gör vad så länge man gör det tillsammans och har kul på vägen. Just nu så händer det mycket på Qsys och det är en otroligt spännande tid vi har framför oss.

Berätta om din väg till jobbet?
Haha … den frågan väljer jag att tolka bokstavligt! Min väg till jobbet sträcker sig ut med riksväg 40 mellan Borås och Jönköping. Jag upplever att vi i dagens samhälle inte tar tiden att reflektera över vad vi gör och vilka beslut vi tar. Att pendla till jobbet tvingar mig indirekt att fundera igenom vad jag gjort under dagen och hur jag kan göra det bättre. Detta är en av de positiva effekterna av den situation som varit under pandemin. Även när man arbetar i hemmet får man mer tid att reflektera.

Vad är bäst med ditt jobb?
Att få vara med att påverka! Jag känner att jag bidrar till utvecklingen av Qsys, våra kunder och mina kollegor.

Variationen i verksamheten hos våra kunder och deras behov är väldigt inspirerande.

Det är inte alltid det är den senaste lösningarna eller automationen som efterfrågas, men det är kanske inte det som är behovet hos kunden. För mig som person och för oss på Qsys så är det viktigt att vi kan stå rakryggade och stötta våra kunder med rätt lösning.

Vilka karriärplaner har du?
Haha, nu när man nästan är närmare 100 år än 0 så är det inte läge för ett karriärbyte. Jag trivs väldigt bra här på Qsys och där vi befinner oss just nu. Jag vill vara med på den resa som Qsys gör. Min ambition är att bidra med min kunskap och erfarenhet för att fortsätta utveckla Qsys och vårt erbjudande till kunderna.

Vad gör du på din fritid?
Jag tränar en del, gillar att fotografera och så blir det några turer med motorcykeln när solen skiner.

Dina tre starka sidor?
Min förmåga att snabbt sätta mig in i kundens problem och att förstå helheten. Man kanske inte ser alla detaljer direkt men i stort så har jag lätt för att förstå hur flöden hänger ihop hos kunden.

Jag är glad för att min pedagogiska och retoriska förmåga uppskattas. Jag kan förmedla det jag känner och tycker så att omgivningen förstår vad jag menar.

Jag vill tro att min vilja att alltid ha roligt och bjuda på mig själv är det som lyser igenom starkast. Att få ett gäng att stanna upp och skratta lite mitt i en komplex driftstart ger en sådan energi!

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram