Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2023-09-17

”Jag brinner för användarvänliga lösningar åt våra kunder”

Carolina Carlbom fick in en fot på Qsys när hon gjorde sin högskolepraktik. Att sedan välja att skriva examensarbetet om Qpick blev en genväg till fast anställning. Carolina stortrivs med sitt arbete. Men efter jobbet är det sång och musik som ger sväng i livet.

Vad gör du på Qsys?

Jag arbetar som teamleader och systemutvecklare när vi ständigt förbättrar Qsys lagerhanteringssystem Qpick med nya funktioner. Det gäller att alltid hålla ett öra mot marken och lyssna efter kundernas behov. Som teamleader, i samarbete med projektledarna, ser jag till att våra medarbetare går i samma takt i utvecklingsarbetet.

Berätta om din väg till jobbet?

Jag fick praktik på Qsys när jag utbildade mig till högskoleingenjör vid Tekniska Högskolan i Jönköping. Sedan erbjöds jag sommarjobb och stortrivdes. Att välja Qpick som ämne för mitt examensarbete kändes helt logiskt. Det var ju ett smart beslut som ledde till att jag fick heltidsjobb här på företaget.

Vad är bäst med ditt jobb?

Qsys är inget jätteföretag och man kommer snabbt in i gänget. Alla brinner verkligen för sina arbetsuppgifter. Själv har jag borrat ner mig i mitt intresse för lager och logistik. Det finns alltid lösningar som gör våra tjänster ännu mera användarvänliga nere på lagergolvet. Den nya inbyggda fraktmodulen i Qpick var en klurig utmaning eftersom den ska interagera med andra system smidigt och enkelt.

Vilka karriärplaner har du?

Just nu är det fullt fokus på att bli en ännu bättre teamleader i det rådande läget. Under pandemin ställs det helt nya krav på att lösa arbetsuppgifter och dialog med kunderna på distans. Man får tänka nytt och lite annorlunda för att lyckas.

Vad gör du på din fritid?

Jag och min sambo är båda musikälskare och spelar ihop både hemma och ibland på kalas och fester. Själv sjunger jag och spelar gitarr, piano och tvärflöjt. Favoritmusiken kommer ofta från 1970-talet och Pink Floyd är några av idolerna. Vi har också två katter att klappa på.

Dina tre starka sidor? Jag har stort tålamod och stressar inte upp mig i första taget. Jag är bra på att lösa problem logiskt och planera framåt för nästa steg. Det har jag nytta av både i jobbet och privat.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram