Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2023-08-22

”Jag är en ”fixer” med militär bakgrund som brinner för att lösa våra kunders problem"

Hej Toni Gustafsson, ny supporttekniker på Qsys, med lång erfarenhet av att hantera strul och hitta lösningar!

Vilka blir dina främsta arbetsuppgifter och uppdrag?

Jag kommer främst att arbeta i supporten och där backa upp och hjälpa kunder med de problem som uppstår. Det kan handla om en kund som stöter på svårigheter vad gäller att tolka en instruktion till mera omfattande problem i ett IT-system.

Nu finns det två Tony/Toni på Qsys. Hur ska ni göra för att skilja er åt?

Vi har just pratat i fikarummet om detta. Lösningen får bli ”Tony på kontoret i Göteborg” och ”Toni på kontoret i Jönköping”.

Är du taggad inför uppgiften och vad tror du kommer att bli bäst med ditt nya jobb?

Jag är väldigt taggad! Att få hjälpa till att ge kunderna support och vara en ”fixer” tycker jag är otroligt tillfredsställande. Kontakten med Qsys kunder är något som kommer att bli roligt och spännande. Kunderna ska känna sig trygga med att jag löser deras problem. Jag är van vid att möta många typer av människor. Under åren i Försvarsmakten träffade jag årligen hundratals nya personer som jag utbildade.

Varför valde du Qsys som din nya arbetsplats?

Jag såg en annons på LinkedIn och blev intresserad direkt. Jönköping är min hemstad och här växte jag upp med min familj. Så jag sökte och fick jobbet. Qsys är ett bolag som expanderar och utvecklas vilket jag fastnade för. Jag gillar att arbeta i team med högt i tak och där är Qsys mitt i prick! Här hoppas jag att få växa med uppgiften och på sikt hitta en roll där min kompetens kommer till stor nytta för våra kunder.

Vad har du för utbildning och yrkeserfarenhet?

Jag har en gymnasieutbildning inom IT i grunden. År 2011 valde jag att flytta till Boden och började arbeta inom Försvarsmakten. 2016 flyttade jag till Halmstad och började jobba på Luftvärnsregementet LV6 där jag främst verkade som instruktör. Jag var också involverad i de luftvärnssystem som Sverige driftar, både som systemoperatör och utbildare.

Vad tar du med från din bakgrund i Försvarsmakten?

Jag är duktig på struktur och planering och att skapa en röd tråd i det jag gör. Jag har lång erfarenhet som utbildare och att pedagogiskt förklara hur saker ska utföras. Det kan handla om hur man skjuter med ett gevär, hanterar avancerade luftvärnssystem till att hantera en kunds IT-problem.

Vilken nytta kommer Qsys kunder att ha av din kompetens?

Min förmåga att ha struktur i mitt arbete och att hålla många bollar i luften är något som matchar min roll väldigt bra här på Qsys. Kunderna som har kontakt med mig kommer att märka det i min tydlighet och att jag tar ansvar för de ärenden som hamnar hos supporten.

Vilken är din största utmaning på nya jobbet?

Att lära mig alla de system som Qsys arbetar med tillsammans med våra kunder. Sen måste jag anpassa mitt sätt att agera till Qsys företagskultur. Jag kommer ju från Försvarsmakten där struktur och hierarki är en viktig del. Men jag är snabb och smidig på att anpassa mig till en ny verklighet, så det kommer att gå bra.

Vem är och vad gör Toni när han inte jobbar? 

Då jag precis har vänt hem till Jönköping är det fullt upp med allt vad det innebär som att hitta boende, knyta nya kontakter och få in fötter i föreningslivet.
Jag är väldigt aktiv och tycker om uthållighetssporter. Mitt nya mål är att genomföra en Iron Man inom två år. Man simmar först nära fyra kilometer, följt av 18 mil på cykel och allt toppas av ett maratonlopp på 4,2 mil. Jag tränar även brasiliansk Jiu-Jitsu och spelar padel på hobbynivå. Jag försöker även vara aktiv inom ungdomsidrott och har redan en roll som ledare i innebandy. Jag ser också fram emot att få umgås mycket med min familj, syskonbarn och vänner.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram