Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2021-03-24

”Jag är en coachande ledare med öppen dörr”

Niklas Henningsson, 33 år, började sin bana på Qsys som entusiastisk högskolepraktikant. Han fick en flygande start och blev fast anställd. Nu tio år senare är han ledare för företagets IT-konsulter. Men lusten att ”pilla med datorer” finns kvar och han fortsätter att jobba som konsult på fältet när kunderna har mera komplexa utmaningar.

Vad gör du på Qsys?

Som teamleader är jag chef över Qsys tekniker med målet att skapa en stark teamkänsla och trivsel på jobbet. Min dörr är alltid öppen. Arbetsdagen börjar med en genomgång av vilka problem som vi ska lösa och vilka installationer som ska göras. Men ofta ändras planen under dagen när våra kunder kräver snabba insatser. Jag arbetar också aktivt som IT- konsult för att vara nära våra kunders vardag och hänga med i den snabba teknikutvecklingen.

I dessa pandemitider har många av våra kunder gått över till digitala möten. Jag kör utbildningar för kunderna om hur man bäst använder Microsoft Teams för att skapa största möjliga känsla av att ha ett effektivt och inspirerande möte.

Berätta om din väg till jobbet?

Jag har nu arbetat på Qsys i tio år och stortrivs nästan varje dag. Liksom flera av mina medarbetare fick jag in en fot i Qsys som praktikant från högskolan i Jönköping. Som praktikant får du lära känna företaget och kulturen i väggarna. Samtidigt ges du en chans att visa framfötterna med din kompetens. I mitt fall ledde det till ett fast jobb.

När vi väljer praktikanter idag tittar vi ofta mest på de personliga egenskaperna. Du ska vara en lagspelare med blick för att sälja. Den tekniska färdigheten kan man träna upp över över tiden.

Vad är bäst med ditt jobb?

Att jag får jobba så otroligt brett. Jag trivs med att vara en coachande ledare som vill att medarbetarna ska utvecklas. Mixen ledare och tekniker passar mig utmärkt, att ”pilla med datorer” är en passion som jag inte kan vara utan.

Vilka karriärplaner har du?

Mitt korta svar är att varje dag försöka bli en ännu bättre lyssnande ledare som frigör medarbetarnas potential.

Vad gör du på din fritid?

Jag och min fru är lyckliga föräldrar till ett litet yrväder på 2,5 år och vi har också ett hus hemma i Huskvarna som kräver sin tid. Men får jag en stund över så spelar jag gärna dataspel, nördar ner mig i tekniska utmaningar och säger inte nej till en ölprovning med vännerna.

Dina tre starka sidor?

Jag arbetar strukturerat och gillar ordning och reda, även om min fru kanske inte håller med haha. Jag lyssnar noggrant på våra kunder, de ska alltid vara nöjda. Försöker alltid agera prestigelöst och sätter medarbetarnas utveckling i första rummet.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram