Nyheter

Senaste nytt från oss på Qsys
2023-09-17

”Att få lösa kundernas problem är mitt drömjobb”

Det är mycket som surrar runt Christoffer Nehm, IT-konsult på Qsys. Kunder som får hjälp med att installera nya datorer. Familjen med två barn, sex och nio år. Livet som politiker i fullmäktige i Tranås. Och inte minst surret från de tusentals bina i kuporna där hemma som ger både honung och egentillverkat mjöd att dricka!

Vad gör du på Qsys?

Arbetet som IT-konsult är mycket omväxlande. Det gäller att vara redo att rycka ut för att snabbt kunna hjälpa våra trevliga kunder. Ena dagen löser jag skrivarproblem hos en kund. Nästa dag sätter jag upp en ny servermiljö hos en annan kund och ser till att allting fungerar. Trots pandemin krävs det ofta att vi är på plats ute hos kunderna för att kunna göra jobbet.

Berätta om din väg till jobbet?

Samtidigt som jag studerade IT-infrastruktur och nätverksdesign på Jönköping University arbetade jag som IT-konsult på Wisest. Det var en perfekt uppvärmning för mig när jag såg att Qsys sökte folk. Jag hade verkligen flyt, jag tog min examen 30 maj 2020 och började arbeta på Qsys 1 juni. Drömjobbet blev mitt!

Vad är bäst med ditt jobb?

Alla möten med kunderna och få uppskattning när man löser deras problem i IT-miljön. Vissa kunder kommer man extra nära, speciellt de som har supportavtal för ett visst antal timmars IT-stöd per vecka.

Vilka karriärplaner har du?

Just nu vill jag bara fortsätta att arbeta så brett som möjligt för att kunna bli ännu vassare i mitt jobb. Om några år är det kanske dags att specialisera kompetensen inom vissa områden i IT-miljön.

Vad gör du på din fritid?

Oj, mycket! Vi har två barn som kräver tid och engagemang, en pojke på sex och en flicka på nio år. Därför är jag pappaledig varje måndag.

Jag har också mina sju bisamhällen där hemma att sköta om och vårda. Varje samhälle kan ge mellan 50–70 kilo honung. En del använder vi själva, sedan har vi ju vänner och bekanta som gärna köper vår honung. Jag har också testat att göra mjöd, som är ett mycket gott honungsvin.

Jag är en engagerad medborgare som gärna vill bidra till en god samhällsutveckling, därför sitter jag också i kommunfullmäktige i Tranås.

Dina tre starka sidor?

Jag tror mig bjuda på ett trevligt kundbemötande och har en förmåga att lösa problem. Som person är jag väldigt organiserad vilket möjliggör att lugnt och metodiskt genomföra mina uppgifter på så sätt att vi, kunden och användaren, alla blir nöjda.

Alltid bra tips på lager!

Är namnet på vårt månatliga nyhetsbrev där vi bjuder på tips, råd och trender
som kan skapa mätbar affärsnytta i din verksamhet.
Nyhetsbrev (sidfot)
© Copyright Qsys Sverige AB, All rights reserved.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram